Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова официално встъпват във втория

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова официално встъпват във втория
Коментари Харесай

Румен Радев: Ще постигнем целите си само с воля за реална промяна

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова публично встъпват във втория си мандат с гала на площад " Св. Александър Невски " в София. 

" Пет години посветихме на борбата за правда и народна власт. Призовавах и работих за обединяване - укоряваха ме, че разлъчвам. Но гласовете ви недвусмислено демонстрираха, че обществото ни желае и би трябвало да се раздели с част от наследеното минало. Победихме с общи старания. Извадихме обществото от апатията. Върнахме на хората честните избори, а на Народното събрание - опцията да реформира отхвърления управнически модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и през днешния ден знаем към кои правила градим единството си - правда, правдивост и грамотност, за същинско европейско развиване на България ", сподели Румен Радев в словото си при церемонията. 

" В идните години ще бодърствам страната да не се отклони от пътя. Ще не отстъпвам суверенитета, закона, справедливостта, тъй като това е нашата неотклонна задача. Чакат ни още доста тествания и се надявам цялото ни политическо потомство да го осъзнава ", сподели още той. 

Ще реализираме задачите си единствено в случай че обществото ни остане единно във волята за действителна смяна и прогрес, уточни още Румен Радев. 

Той съобщи, че ще продължи да е президент на всички жители " без значение от партийна принадлежност, етнос и вяра ". 

" Вярвам, че дружно ще продължим да градим свободна, просперираща, демократична и съвременна страна ", приключи Радев.



Президентът завоюва втория си мандат с 66,72% (1 539 650 гласа) на втория тур на изборите през 2021 година

На 19 януари 2022 година той постави клетва пред Народното събрание, като в словото си разказа стратегическите цели на страната в няколко точки - овладяването на демографската криза; оправянето с бедността и неравенствата; повишението на стандарта и качеството на живот; духовното развитие; гарантирането на суверенитета и сигурността; отстояването на националните ползи и достойнство; одобряване на позитивния облик на страната ни на открито. 

" Държавата отсега нататък не трябва да се ръководи през екрана, под масата, по телефона или зад кулисите. Корупцията би трябвало да бъде съкрушена, с цел да оцелеем като страна и общество ", сподели той по време на речта си пред депутатите.

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР